top of page

Dieptereiniging

S.R.B. heeft jarenlange landelijke ervaring op het gebied van grootkeukenhygiëne en is gespecialiseerd in dieptereiniging van professionele keukens  in de horeca, op cateringlocaties bij bedrijven, het middelbaar en hoger onderwijs, ziekenhuizen en zorginstellingen.

Dagelijkse reiniging van bedrijfskeukens is op termijn altijd onvoldoende. Door het intensieve gebruik van een bedrijfskeuken zal vervuiling zich ook gaan nestelen op moeilijk bereikbare plaatsen.

Dieptereiniging is een periodieke grondige reiniging, waarbij ook op moeilijk bereikbare plaatsen wordt gereinigd. Apparatuur wordt indien nodig los van de wand gehaald om er ook achter, onder en tussen te kunnen reinigen. Na reiniging wordt alle apparatuur weer teruggeplaatst en worden naden opnieuw gekit.

 

Ook het reinigen van afzuigkappen, inclusief de kanalen, voor zover bereikbaar, behoort tot de werkzaamheden.

 

Over het algemeen wordt een jaarlijkse dieptereiniging van (groot)keukens ingezet als noodzakelijke ondersteuning van de dagelijkse schoonmaak.

Intensief gebruik van een professionele keuken en apparatuur vraagt om grondig hygiënisch onderhoud. Door afzuigkappen en -kanalen met regelmaat te laten dieptereinigen, vermindert de kans op vetopbouw en daarmee het brandgevaar. Apparatuur gaat langer mee als opgehoopte kalk- en vetresten regelmatig worden verwijderd en er is minder risico op ongedierte in de keuken.

Dieptereinigingsactiviteiten zijn altijd maatwerk; er wordt rekening met de omstandigheden en de inrichting op de locatie én met de eisen en wensen van de klant gehouden. De planning en uitvoering gebeuren altijd in nauw overleg. In het algemeen worden dieptereinigingen na bedrijfstijd van de keuken door ons uitgevoerd, dat wil zeggen meestal ’s avonds, ’s nachts of in het weekend of overdag tijdens een rustige periode. De uitvoering gebeurt in overleg met de opdrachtgever.

 

De opdrachtgever ontvangt voor de uitvoering van de dieptereiniging, een draaiboek met alle van belang zijnde gegevens en een taak-risico analyse met daarin beschreven de eventuele veiligheidsrisico’s en –maatregelen tijdens het werk.

bottom of page