top of page

Voegwerk

Bij het vervangen of repareren van voegen wordt er meestal begonnen met het uitslijpen of uithakken van het oude voegwerk.  Hierbij wordt het slechte, aangetaste voegwerk zo diep mogelijk verwijderd zonder hierbij het metselwerk te beschadigen.

 

S.R.B. heeft de kennis in huis om het oude voegwerk op een vakkundige manier te verwijderen. Hiervoor maken wij gebruik van elektrische gediamanteerde zagen, om het ingezaagde voegwerk daarna pneumatisch uit te hakken.

Voor met name oude panden, is het van groot belang dat de juiste dikte van de kam-tandbeitel wordt gekozen om schade te voorkomen tijdens de hakwerkzaamheden. SRB beschikt over diverse maten van deze beitels om het oude voegwerk op de juiste manier te kunnen verwijderen. Ook de hoge kwaliteit van de diamantzaagbladen draagt bij aan een hoog eindresultaat.

Het vervangen van enkele stenen is vaak een bijkomend werk bij het verwijderen van het oude voegwerk. Dit kan natuurlijk ook door S.R.B. verzorgd worden. Wij kunnen zorgdragen voor het compleet renoveren van buitengevels.

Vervangen vindt vaak plaats bij scheuren, aangetaste stenen en bij stenen waar boorgaten in zitten.

Het nieuwe voegwerk wordt zo veel mogelijk conform het oude bestaande voegwerk gemaakt. Hierbij kan men denken aan platvol voegwerk, gekamd, geborsteld of doorgestreken, verdiept voegwerk, snij-voegwerk, knipvoegwerk enz.

 

Een proefstuk zal vooraf gemaakt worden.

bottom of page